Na het valideren van de ondersteuning, ziet ZEC er in eerste instantie uit voor de voortzetting.

  • ZEC heeft het $73,5 gebied teruggewonnen als steun. Het volgende weerstandsgebied is gevonden op $115.
  • ZEC is uitgebroken uit een dalende weerstandslijn
  • ZEC/BTC is uitgebroken uit een 777 dagen durende weerstandslijn.

De Zcash (ZEC) prijs is uitgebroken uit een belangrijk weerstandsgebied en heeft het daarna gevalideerd als steun. De prijs zou verder omhoog moeten gaan en een nieuw jaarlijks hoogtepunt moeten creëren.

Langetermijn-beweging

De weekgrafiek laat zien dat ZEC boven het $77,50 weerstandsgebied is uitgebroken en het daarna als steun heeft gevalideerd, waardoor tal van lange, lagere lonten zijn ontstaan. Hetzelfde gebied fungeerde als de top tijdens de zet van maart. Als de koers blijft stijgen, wordt het volgende weerstandsgebied gevonden op $115.

Technische indicatoren geven een gemengd beeld. Terwijl zowel de MACD als de RSI stijgen, geeft de eerste een bearish signaal. Er is echter geen bearish divergentie en de RSI is ook niet overbought.

Breakout van het verzet

Cryptocurrency handelaar Bitcoin Profit verklaarde dat de ZEC prijs is uitgebroken, en als gevolg van de komende halvering, zal waarschijnlijk snel naar boven gaan.

Inderdaad, ZEC heeft zich losgemaakt van een dalende weerstandslijn die sinds de 6 augustus jl. was ingesteld en heeft deze daarna als ondersteuning gevalideerd.

De technische indicatoren zijn bullish. Er is een stijgend verschil op de dagelijkse RSI, en de stochastische RSI heeft een stijgend kruis gemaakt en zich boven het oververkochte gebied bewogen. Bovendien heeft de MACD een bullish reversal signaal gegeven.

Dit zijn tekenen dat de koers waarschijnlijk verder opwaarts zal gaan in de richting van het vorige weerstandsgebied.

ZEC-golftelling

De koers van de ZEC is waarschijnlijk op 13 maart begonnen met een opwaartse formatie en heeft momenteel golf 4 voltooid. De $70.29 bodem op 17 augustus is zeer waarschijnlijk de bodem omdat het zowel het 0.5 Fib level van golf 3 is als het midden van een parallel kanaal dat de bovenkant en onderkant van golf 1 en 2 met elkaar verbindt.

De twee meest voorkomende doelen voor de top van de vijfde golf zijn de 0.618 en 1 Fib level van golf 1 en 3, die respectievelijk vallen op $123 en $156.

ZEC/BTC

De ZEC/BTC-kaart is ook bullish. De koers brak eerder uit van een dalende weerstandslijn die al 777 dagen bestond. Na een periode van consolidatie is ZEC bezig met een tweede ontsnappingspoging vanaf ₿0.0078.

Als de koers succesvol is, zou deze versneld omhoog moeten gaan.